24 Temmuz 2008 Perşembe

Kendinizi toplum içerisinide yanlız hissediyorsanız bizimle tanışın !

Toplumda hep birbirimiz adına karar vermeyi çok seviyoruz, kimseye hiçbir konuda fırsat vermiyoruz. Sadece engelli konusunda değil her konuda dejenere bir toplum haline geldik.
Bende kendimce bir değerlendirme yaparak normal insan ilişkilerinden, tek düze yaşamlardan, olumsuzluk eki yüklenmiş hep bekleyen insanlardan sıkıldığım için bu projeyi altı aydır gece gündüz çalışıyorum.
Bir tiyatro oyunu devlet tiyatrolarında sergilendi bilir misiniz bilmiyorum ama Henrik İbsen”in yazdığı bir halk düşmanı adlı oyun benim durumumu çok iyi anlatır. Konu aynen şöyledir.
Çıkar ve iktidar çevrelerine karşı, verdiği savaşı anlatır. Burjuva düzenin yalancılığını kardan başka amaç gütmeyen, vahşi anlayışını ve toplumun çürümüş yapısını gözler önüne serer.

Bizler şu anda bunlarla mücadele veriyoruz. Bu proje onlara karşı yapılmış bir projedir.

KİTAP POSTACILARI DİYORKİ ;

BAĞIŞ TOPLAMAKTA NEYMİŞ.

Kitap Postacısı çalışma sistemi.

- Engelliyi kendi bünyesinde dernekler gibi toplamaz, onların kişisel gelişim iş eğitimini ve İngilizce eğitimini ücretsiz verilir. Toplumla yüzleşmesi sağlanır.

- Engellinin üzerindeki bağış toplama ve soysuzca yapılan sırf kendini öne çıkarmak için yapılan kampanyalardan uzak tutulur. Böylelikle engelli üzerindeki yanlış kanıyla mücadele edilmiş olur ve tepki vermeleri örgütlenir.

- Her engelli kendi il koduyla başlayan müşteri temsilcisi numarasına sahiptir.
Örnek 06 – 1001 Nurfiye BAŞAR” ı temsil eder. Onu temsil eden müşteri temsilcisi kartında engelli işareti amblemi bulunmaz normal bankacı sigortacı gibi kartı vardır.

A - Müşteri temsilcilerimiz kartlarını müşterilerine ben engelliyim diye başlamadan, ben kitap postacısıyım müşterim olur musunuz diye kartını uzatır. Kişi baskı altına alınmaz duygu sömürüsü ve benzeri şeyler işten çıkarılma sebebidir.

B - Kişi Kitap Postacısı sitesinden alış veriş yapa bilmesi için iki yöntem vardır. Birinci yöntem müşteri temsilcimizin kartı aracılığı ile siteye üye olurken üye olunan bölümde kendisine verilen kartın üzerindeki numarayı girer, böylelikle artık müşterimiz kimin numarasını girmişse onun sürekli müşterisi olur. Müşterimizin her aldığı kitap engelli Kitap Postacısına %15 ıskonto kazandıracaktır.

İkinci yöntem reklam çalışmalarından dolayı müşterilerimiz siteye girer ise direk üye olabilir. Üye olduktan sonra merkezimiz müşterimizin bağlı bulunduğu ildeki sıra ile belirlenen müşteri temsilcisinin bilgilerini müşterimize gönderilir, böylelikle hem müşterimiz hem de engelli Kitap Postacısına müşteri bilgileri gönderilerek haberdar edilir.

C – Engelli Kitap Postacısı ikinci amacımız ise evinden çıkarak halkıyla sosyalleşmesi sağlanır. Her kartını uzattığı kişi ile görüşmelerinde toplumun ön yargılarını ve kendisi hakkında düşünceleri oluşmaya başlar.


D – Engelli Kitap Postacısı, kendi ailesini örgütlemeye ve çevresindeki arkadaş ve yakınlarını ortak ederek kendi müşteri temsilci numarasını yaygınlaştırma ve çözüm üretmede sağlıklı ilişkiler kurmaya başladığında kendi hakkında düşünceleri değişecek kendince çözümler özgün yorumlar katacaktır. Bu sebeple sitemizde ÜÇÜNCÜ GÖZ diye bir bölüm açtık, çocuklarımıza düşüncelerinizi evinizde bırakmayın bizimle paylaşın projeye katkıda bulunun diyerek içindeki enerji açığa çıkarmak için mücadelemiz devam etmektedir.

E – Kitap Postacıları müşteri edine dursun merkezimiz ise her ilde tanıtım ve reklam çalışmaları yaparak temsilcilerimize müşteri edindirme politikaları geliştirmektedir. Örnek çalışmalardan bir tanesi SİZ BİZE GELMEZSENİZ BİZ SİZE GELİRİZ. Özel evrensel kolejine ziyaretimiz olmuş çocuklara engelli sorunlarını anlattıktan sonra hiç bağış toplamadan hiç acıtasyon yapmadan projemizi kendi ağızlarından dinletmiş ve çocuklarla engelliyi gördüğü zaman neler yapacakları anlatılmış ve müşterimiz olması sağlanmıştır. Yani müşteri edindirme



F - Aynı zamanda onların reklam gelirlerinden de faydalanmaları sağlanmıştır.
Bir diğer projemizin imside iş adamlarına seslenerek, DAHA ÖNCE SİZE BAĞIŞ İÇİN GELDİLER BİZ İŞİNİZİ BÜYÜTMEK İÇİN GELİYORUZ diyerek iş adamlarından bizleri daha yakından tanımaları bize verecekleri reklam insört, broşür tanıtım gibi işlerin bizim tarafımızdan yapılabileceğini anlatmaya çalışarak çocuklarımıza reklam gelirleri oluşturmaya çalışıyoruz.

G – Fuar, kültürel sergiler, tiyatro sinema gibi aktivitelerle de onların her alanda kültürün içerisinde, bulunmalarını sağlamak istiyoruz.

H - Şu anda hazırlığını yaptığımız bir çalışmada bizi temsil eden ürünlerden her temsilcimiz stand ve kendi ilinde kurulan merkez tarafından anlaşılan market ve alışveriş merkezlerinde promosyon ürünlerinden satış geliri sağlanması.
Ürünlerimiz : Şapka, tişört, bardak, deri bileklik gibi müşterilerimize hem bizim misyonumuzu tanıtmalarını sağlanması hem de bağış toplamadan ayrı bir gelir sağlanması için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Dikkat edilmesi gereken promosyon ürünlerimiz kitap postacısı markasını ve misyonumu temsil etmesi açısından önemlidir.

Daha yakından tanımak için www.kitappostacisi.com

Kitap Postacısını Tanımak İçin İzleyin!

Volkan Erk Bizimle

Nurfiye Başar 06-1001

Halil İbrahim Babür 07 - 1001

Emre Şenozan 06 - 1003

Vedat Özkaya 06 - 1005

Çiğdem Göksu 06 - 1089

Etiketler